Kevin van Benthem is een bakker met een missie. Steeds opnieuw wil hij zijn grenzen verleggen door innovatieve recepturen uit te proberen. Zijn inspiratie haalt Kevin van internet, veelal via social netwerken zoals Facebook en Instagram waar hij onder meer de ‘grootste’ bakkers ter wereld volgt. Maar ook op vakantie loopt hij geen bakkerij zomaar voorbij. SoDelicious voegt een extra dimensie toe aan zijn vak.
“Ik werk intensief samen met Jules onze chefkok. Voor ieder gerecht maak ik een bijpassend broodje, zodat de smaken het beste tot hun recht komen. Die samenwerking is fantastisch. Samen de beste smaakbeleving voor de klant creëren, daar doe je het voor. Hoe mooi is dat. Voor onze ‘deli’ ga ik broden met een twist maken, bijvoorbeeld met kaas, olijven, mosterd.” Zo heeft Kevin ook het idee opgevat om samen met bierbrouwer Hertog Jan een bierbrood te maken. “Goed brood proef je. Daarmee maken we het verschil. Het bakken van brood heeft tijd nodig, dat geldt zeker voor de desem- en zuurdesembroden. De rijstijd bepaalt mede de smaak; hoe langer, hoe intenser de smaak. SoDelicious is een waanzinnige droom die uitkomt. Het daagt me uit en inspireert me. Ik wil meer stoerdere broden gaan maken, vooral zuurdesems; smakelijke ambachtelijke broden met een mooie structuur en een grovere korst. Dat vind ik het mooiste aan mijn vak, steeds weer zoeken naar nieuwe smaakbelevingen. Brood hoort bij je dag, niet alleen ’s ochtends, ook ’s middags en ’s avonds.”